poniedziałek, 20 sierpnia 2012

Biszkopt z truskawkami, kremem czekoladowym i galaretką













Składniki:

- 3 jajka
- 3 łyżki oleju
- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- krem do tortów o smaku czekoladowym
- 1/2 kg truskawek
- 2 galaretki truskawkowe

Przygotowanie:




Biszkopt:

Blachę o wymiarach 31x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić na sztywno dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać.
Do ubitych białek dodać żółtka, olej dalej ubijać.
Do ubitej masy dodać mąkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C  przez 30 minut.
Po upieczeniu biszkopt wystudzić i wyjąć papier do pieczenia.
Biszkopt włożyć ponownie na blachę.

Krem:


Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.

Na biszkopt wyłożyć przygotowany krem, położyć wymyte i osączone truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.


3 komentarze:

  1. pychaaaaaaaaaaa :-p

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo proszę o wymiary blachy w której najlepiej to ciasto z podanych składników przygotować ? :)

    OdpowiedzUsuń