czwartek, 13 grudnia 2012

Ciasto kakaowe z bakaliami





Składniki:


- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- 2/3 szklanki cukru
- 2-3 łyżki kakao
- pół szklanki oleju

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki bakalii ( orzechy włoskie, rodzynki, żurawina, migdały)

Przygotowanie:


Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać jajka, cukier, kakao i  dokładnie zamieszać. Wlać olej.
Bakalie posiekać na drobno i wszystko razem ponownie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto będzie dosyć zbite i zwarte więc przy wykładaniu na papier trzeba wszystko rozprowadzić na całą długość blachy. 
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C  przez ok. 40 minut.

3 komentarze: