Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- 2/3 szklanki cukru
- 2-3 łyżki kakao
- pół szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki bakalii ( orzechy włoskie, rodzynki, żurawina, migdały)
Przygotowanie:
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać jajka, cukier, kakao i dokładnie zamieszać. Wlać olej.
Bakalie posiekać na drobno i wszystko razem ponownie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto będzie dosyć zbite i zwarte więc przy wykładaniu na papier trzeba wszystko rozprowadzić na całą długość blachy. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 40 minut.
ale kusząco wygląda!
OdpowiedzUsuńW którym momencie trzeba dodać proszek do pieczenia?
OdpowiedzUsuńRazem z mąką.
OdpowiedzUsuń