fot. http://www.katarzyna-wojciechowska.art.pl/
(9 - 12 babeczek)
Składniki:
- 4 dojrzałe banany
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki soli
- 1/3 szklanki oliwy lub oleju
Składniki na kruszonkę:
- 1/3 szklanki cukru
- 2 łyżki mąki pszennej
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka margaryny
Przygotowanie:
Banany pokroić w drobną kostkę, dosypać do nich cukier i zmiksować na papkę.
Dodać do papki mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, oliwę i wszystko razem zmiksować.
Ciasto przelać do foremek.
Przygotowanie kruszonki:
Wymieszać cukier, mąkę, cynamon z margaryną żeby powstała mokro-sucha posypka.
Ułożyć na wierzch babeczek.
Piec w temperatusze 200°C przez 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz