czwartek, 31 stycznia 2013

Zielona sałatka brokułowa




Składniki:

- 4 jajka

- 1 duży brokuł
- 1 puszka kukurydzy
- 3 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól 

- pieprz
- pęczek koperku

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić do gotującej się, lekko osolonej wody.
Gotować 4 minuty.

Odcedzić i przelać zimną wodą, wtedy nie straci swojego koloru.
Kukurydze odsączyć, dorzucić do jajek i brokuł, wszystko ze sobą wymieszać.
W kubku połączyć majonez z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
Polać sosem sałatkę.

Posiekać koperek, posypać wierzch.


4 komentarze:

  1. Czym można zastąpić kukurydzę w sałatce? Bo nie za bardzo z narzeczonym za nią przepadamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Myślę, że może być to groszek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda smacznie:)w Lidlu mają świetny bio-jogurt więc jutro robię tą sałatkę.

    OdpowiedzUsuń