Składniki:
- 0,5 kg filetów z piersi kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- 1 cebula
- 2 duże ogórki konserwowe
- 1 puszka kukurydzy
- ketchup
- majonez
- 1 szt. kapusty pekińskiej
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka umyć, odcisnąć z nadmiaru wody i pokroić w kostkę. Następnie obtoczyć w przyprawie do gyrosa i wrzucić na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym tłuszczem.
Podsmażyć, przełożyć do dużego naczynia.
Na mięso zetrzeć cebulę na tarce o drobnych oczkach.
Ogórki pokroić w małą kostkę, dorzucić do sałatki.
Wierzch polać ketchupem.
Następnie wyłożyć odsączoną kukurydzę, posolić, popieprzyć, nałożyć majonez tak aby zakrył całą kukurydzę i jeszcze raz wierzch polać ketchupem.
Wszystko razem dokładnie ze sobą wymieszać.
Kapustę pekińską poszatkować i na koniec posypać nią sałatkę.
Bardzo lubie gyrosa ;) zawsze wygrywa z innymi salatkami na kazdym przyjeciu :)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak :)
UsuńCudownie się prezentuje na talerzu :) Nic tylko ją zjeść :P Inne pomysły na nią znalazłam jeszcze na gyros przepisy
OdpowiedzUsuń