sobota, 24 listopada 2012

Bułki w jajku z dodatkami




Składniki:

- 2 bułki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 2 łyżki mleka
- 0,5 szklanki startego sera żółtego
- oregano
- bazylia
- sól 
- pieprz
- masło

Przygotowanie:

Każdą bułkę przekroić na pół.
2/3 sera żółtego wsypujemy do miski, dodajemy jajka. przecier pomidorowy, mleko, szczyptę bazylii, oregano, soli i pieprzu.
Każdą połówkę bułki maczamy w jajku z obu stron i kładziemy na patelnię z rozpuszczonym masłem.
Resztę jajka, które zostanie nałożyć na bułki, docisnąć widelcem i obrócić żeby się przysmażyło.
Natychmiast po zdjęciu bułek z patelni wierzch posypać resztą żółtego sera, żeby się rozpuścił.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz