środa, 5 listopada 2014

Makaron z łososiem i brokułami w sosie śmietanowym


Składniki:

- 2 cebule
- ok. 300 g świeżego łososia

- 500 ml śmietany 30%
- 1 brokuł (sparzony)
- 400 g makaronu (dowolny)
- masło
- słodka papryka mielona
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Na głębokiej patelni roztopić masło i wrzucić poszatkowaną cebulę.
Chwilę podsmażyć i dodać pokrojonego na kawałki łososia.
Następnie zalać całość śmietanką 30 %  - dusić, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką mieloną.
Makaron ugotować.
Gdy sos zacznie gęstnieć, dodać sparzonego, pokrojonego na kawałki brokuła oraz makaron.
Dusić jeszcze przez chwilkę i gotowe!





* Ja użyłam trzech rodzajów makaronu, ponieważ zostały mi ich niewielkie ilości i chciałam je zużyć :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz