Składniki:
- 1 kg sera w wiaderku
- 8 jaj
- 1 i 1/4 szklanki cukru
- 500 ml śmietanki 30%
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
- herbatniki
Przygotowanie:
Blachę o wymiarach: 36x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na cały jej spód wyłożyć herbatniki.
Śmietankę ubić.
Do dużej miski dodać ser, jajka, cukier, ubitą śmietanę, budynie oraz sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać dokładnie mikserem.
Masę wylać powoli na herbatniki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C przez ok 40-60 minut.
- 1 kg sera w wiaderku
- 8 jaj
- 1 i 1/4 szklanki cukru
- 500 ml śmietanki 30%
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
- herbatniki
Przygotowanie:
Blachę o wymiarach: 36x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na cały jej spód wyłożyć herbatniki.
Śmietankę ubić.
Do dużej miski dodać ser, jajka, cukier, ubitą śmietanę, budynie oraz sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać dokładnie mikserem.
Masę wylać powoli na herbatniki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C przez ok 40-60 minut.
Świetny i łatwy przepis :) Bardzo dziękuję!
OdpowiedzUsuńSkusiłabym się na taki serniczek :)
OdpowiedzUsuńmmmmmmmmmmmmm :D
OdpowiedzUsuńSpodu z całych herbatników jeszcze nie próbowałam, świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńMmm, pychota :) na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie! Dzisiaj propozycja pysznego śniadania - jajka w pomidorach!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Serniki zawsze i wszędzie! Ten wygląda równie wspaniale :)
OdpowiedzUsuń