Składniki:
- 50 g drożdży
- 1/2 kostki margaryny
- 2 jajka
- 500 g mąki tortowej
- pół szklanki mleka
- szczypta soli
- 1 opakowanie cukru waniliowego
Nadzienie:
- marmolada
- cukier puder (do posypania)
Przygotowanie:
Drożdże, margarynę, jajka, mąkę, mleko, sól i cukier waniliowy połączyć ze sobą i zagnieść na elastyczne ciasto.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie podzielić ciasto na 4 części, rozwałkować na placki, dużym płaskim talerzem wykroić koła.
Następnie podzielić na 8 trójkątów, na każdym z nich położyć łyżeczkę marmolady i zawinąć w rogaliki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 °C przez ok. 40 minut.
Po przestygnięciu rogaliki posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz