(ok 12 sztuk)
Składniki:
- pół szklanki rodzynek
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (czubata)
- pół szklanki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- pół łyżeczki soli
- 1 jajko
- pół szklanki oleju roślinnego
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie:
Do miski wsypać rodzynki, przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać cukier zwykły i waniliowy oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszać.
W drugiej misce jajko, mleko i olej połączyć ze sobą, następnie wlać do suchych składników i wymieszać.
Przełożyć masę do foremek.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C przez ok. 25 minut.
Jestem w trakcie pieczenia. Dam znać czy jadalne :-)
OdpowiedzUsuńPyszne i robi się 10 minut!!! Warto robić i zachowam ten przepis!
OdpowiedzUsuń