sobota, 13 kwietnia 2013

Muffiny z rodzynkami


(ok 12 sztuk)

Składniki:

- pół szklanki rodzynek
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (czubata)
- pół szklanki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- pół łyżeczki soli
- 1 jajko
- pół szklanki oleju roślinnego
- 1 szklanka mleka

Przygotowanie:

Do miski wsypać rodzynki, przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać cukier zwykły i waniliowy oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszać.
W drugiej misce jajko, mleko i olej połączyć ze sobą, następnie wlać do suchych składników i wymieszać.
Przełożyć masę do foremek.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C  przez ok. 25 minut.

2 komentarze:

  1. Jestem w trakcie pieczenia. Dam znać czy jadalne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne i robi się 10 minut!!! Warto robić i zachowam ten przepis!

    OdpowiedzUsuń