Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju
- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- krem do tortów o smaku czekoladowym
- 1/2 kg truskawek
- 2 galaretki truskawkowe
Przygotowanie:
Biszkopt:
Blachę o wymiarach 31x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić na sztywno dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać.
Do ubitych białek dodać żółtka, olej dalej ubijać.
Do ubitej masy dodać mąkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
Po upieczeniu biszkopt wystudzić i wyjąć papier do pieczenia.
Biszkopt włożyć ponownie na blachę.
Krem:
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.
Na biszkopt wyłożyć przygotowany krem, położyć wymyte i osączone truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.
- 3 łyżki oleju
- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- krem do tortów o smaku czekoladowym
- 1/2 kg truskawek
- 2 galaretki truskawkowe
Przygotowanie:
Biszkopt:
Blachę o wymiarach 31x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić na sztywno dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać.
Do ubitych białek dodać żółtka, olej dalej ubijać.
Do ubitej masy dodać mąkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
Po upieczeniu biszkopt wystudzić i wyjąć papier do pieczenia.
Biszkopt włożyć ponownie na blachę.
Krem:
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.
Na biszkopt wyłożyć przygotowany krem, położyć wymyte i osączone truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.
pychaaaaaaaaaaa :-p
OdpowiedzUsuńBardzo proszę o wymiary blachy w której najlepiej to ciasto z podanych składników przygotować ? :)
OdpowiedzUsuń31x21 cm :)
Usuń