czwartek, 23 marca 2017
Ciasteczka bananowe z dżemem
Składniki:
- 125 g margaryny bezmlecznej
- 30 g cukru
- 1 żółtko
- 190 g mąki ziemniaczanej
- 1 duży dojrzały banan (rozgnieciony widelcem
- dowolny dżem
Przygotowanie:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtko, mąkę ziemniaczaną i banana.
Wszystko razem wymieszać łopatką, do uzyskania jednolitej konsystencji.
Z ciasta ulepić niewielkie kuleczki. Jeśli bardzo się lepi podsypać mąką ziemniaczaną.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę delikatnie spłaszczyć.
Na środku zrobić wgłębienie, następnie wypełnić je dżemem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C przez 15 minut.
Przepis pochodzi z bloga: http://mamanadieciebezmlecznej.blogspot.com/2011/03/bananowe-ciasteczka-z-dziurka.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz