środa, 28 maja 2014

Pieczone ziemniaki

Składniki: 

- ziemniaki
- tymianek
- oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki, wypłukać i odcedzić.
Włożyć do garnka, zalać zimną wodą, lekko posolić, zagotować.
Po zagotowaniu się wody ziemniaki odcedzić i ułożyć na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
Skropić oliwą z oliwek, delikatnie wymieszać, posypać tymiankiem. 
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C  przez ok. 25 minut.

Ziemniaczki można podawać z Pieczoną piersią z kurczaka z pomidorami i mozzarellą oraz z warzywami :)

Ziemniaki w piekarniku :)


Gotowe danie z ziemniaczkami :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz