Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 8 dużych pieczarek
- 20 g sera żółtego
- 3-4 plasterki szynki
- ketchup
Przygotowanie:
Ciasto francuskie należy rozwinąć, całość posmarować ketchupem.
Pieczarki obrać i pokroić w plastry, następnie wyłożyć na warstwę ketchupu.
Ser żółty zetrzeć na tarce a szynkę pokroić na małe kwadraciki.
Wszystko wyłożyć równomiernie na pieczarki.
Całość ciasta zrolować jak roladę i pokroić w odstępach 2-3 cm.
Ślimaczki ułożyć na papierze do pieczenia.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 °C przez ok. 20 minut.
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 8 dużych pieczarek
- 20 g sera żółtego
- 3-4 plasterki szynki
- ketchup
Przygotowanie:
Ciasto francuskie należy rozwinąć, całość posmarować ketchupem.
Pieczarki obrać i pokroić w plastry, następnie wyłożyć na warstwę ketchupu.
Ser żółty zetrzeć na tarce a szynkę pokroić na małe kwadraciki.
Wszystko wyłożyć równomiernie na pieczarki.
Całość ciasta zrolować jak roladę i pokroić w odstępach 2-3 cm.
Ślimaczki ułożyć na papierze do pieczenia.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 °C przez ok. 20 minut.
Ślimaczki przed włożeniem do piekarnika
Podczas pieczenia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz