Składniki:
- 1 porcja rosołowa
- 4 marchewki
- 4 ziemniaki
- 1 cebula
- 2 pietruszki
- 1 seler
- 1 kalarepa
- 1 kalarepa
- pół średniego kalafiora
- 2 kostki warzywne
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki curry
- pół łyżeczki papryki słodkiej
- 3 garści zielonego groszku mrożonego
- pieprz
- 1 duża kiełbasa
- pęczek pietruszki
Wykonanie:
Do dużego garnka z zimną wodą włożyć porcję rosołową, pokrojoną w kostkę marchew, seler i
pietruszkę.
Kiedy się zagotuje zdejmować z wierzchu „burzyny” do momentu
aż zupa będzie czysta.
Pokroić w kostkę ziemniaki, następnie opłukać i odcedzić, wrzucić do zupy.
Jeśli pojawią się „burzyny” na wierzchu zupy trzeba je ponownie zebrać.
Cebulę przekroić na pół i opalić na gazie.
Porę i kalarepę pokroić w kostkę, wrzucić do zupy razem z cebulą.
Dodać kostki warzywne i rosołową, sól, pieprz, curry, paprykę.
Różki kalafiora porozcinać na małe kawałki i wrzucić do zupy.
Dodać groszek.
Kiełbasę pokroić w kostkę dodać do zupy.
Pokroić w kostkę ziemniaki, następnie opłukać i odcedzić, wrzucić do zupy.
Jeśli pojawią się „burzyny” na wierzchu zupy trzeba je ponownie zebrać.
Cebulę przekroić na pół i opalić na gazie.
Porę i kalarepę pokroić w kostkę, wrzucić do zupy razem z cebulą.
Dodać kostki warzywne i rosołową, sól, pieprz, curry, paprykę.
Różki kalafiora porozcinać na małe kawałki i wrzucić do zupy.
Dodać groszek.
Kiełbasę pokroić w kostkę dodać do zupy.
Chwilę pogotować , następnie wyjąć porcję rosołową.
Natkę pietruszki drobno pokroić i dodać do zupy.
Natkę pietruszki drobno pokroić i dodać do zupy.
Gotować według uznania. Na koniec wyjąć cebulę.
Jeśli ktoś lubi zupę zabieloną podaję przepis na niezawodne zabielenie:
Odpowiednią ilość śmietany należy wymieszać z niewielką ilością mąki, a następnie zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy. Na koniec - wlać do zupy mieszając całość.
Jeśli ktoś lubi zupę zabieloną podaję przepis na niezawodne zabielenie:
Odpowiednią ilość śmietany należy wymieszać z niewielką ilością mąki, a następnie zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy. Na koniec - wlać do zupy mieszając całość.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz